Antalya Büyükşehir Akseki ve Gündoğmuş’ta yanan içme suyu sınırları yenileniyor

Antalya Büyükşehir Akseki ve Gündoğmuş’ta yanan içme suyu sınırları yenileniyor


Antalya Büyükşehir Akseki ve Gündoğmuş’ta yanan içme suyu sınırları yenileniyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi 2021 yılında çıkan Cumhuriyet tarihindeki en büyük yangının yaralarını sarmak için birinci günden bu yana sürat kesmeden çalışmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü Akseki ve Gündoğmuş’ta yangından ziyan gören içme suyu sınırı ve su depolarını yeniledi.

28 Temmuz 2021’de Manavgat’ta çıkan ve etraf ilçelere de sıçrayan orman yangını sonrası tüm imkanlarıyla vatandaşın yanında olan Antalya Büyükşehir Belediyesi, yangının meydana getirdiği ziyanları onarmaya devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü grupları Akseki’ye bağlı Kepezbeleni Mahallesi’nde 7 kilometrelik içme suyu şebeke sınırını yeniledi. İsale çizgisi çalışmaları Yüzde 90 oranında tamamlanırken, yangında ziyan gören içme suyu deposu da tekrar inşa edildi.

BÜYÜKŞEHİR HER VAKİT YANIMIZDA

Kepezbeleni Mahalle Muhtarı Mehmet Uyar, yangın sırasında da Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ASAT gruplarının her vakit kendilerine yardım ettiğini ve susuzlukla ilgili bir sorun yaşamadıklarını belirtti. Muhtar Uyar, “Büyükşehir takımları artık de ziyan gören çizgileri ve su depomuzu yeniledi. Muhittin Liderimize ve ASAT takımlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Kepezbeleni sakinleri de gerek yangın sırasında gerekse yangından sonraki süreçte Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin her vakit yanlarında olduğunu söyleyerek teşekkür etti.

SU DEPOSU YENİLENDİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü yangından etkilenen Gündoğmuş’ta da çalışma gerçekleştiriyor. Senir Mahallesi’nde 3,5 kilometrelik aralıklı içme suyu isale çizgisini yenileyen ASAT takımları ayrıyeten 200 metreküp kapasiteli prefabrik içme suyu deposu inşa etti. Yapısı ve vanaları yenilenen su deposunda kayıp kaçaklar önlenirken, su daha sağlıklı ve verimli kullanılabilir hale getirildi.

KAPASİTESİ ARTTI

Senir Mahalle Muhtarı Durmuş Ali Yıldız su deposunun 1960’ta elle örülmüş taş duvardan oluşan 55 tonluk bir depo olduğunu belirterek, “Biz bununla yönetim ediyorduk. Mahallemizde suyumuz fazla fazla var. Gündoğmuş’un mahalleleri ortasında su zahmeti olmayan mahallelerden birisiyiz. Biz istedik ki bu suyumuz boşa akmasın büyük bir depo yapalım. Depomuzda dolu bulunsun. Liderimiz da sağ olsun bize yardımcı oldu. Muhittin Böcek’e minnettarız. Kapasitesi küçük 55 tonluk depo yetmiyordu. Artık çok hoş bir depoya sahip olduk” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Source

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *