Starlink odslej precej cenejši v evropskem prostoru!

Starlink odslej precej cenejši v evropskem prostoru!

Satelitski internet Starlink je še vedno priljubljen in je prepričal že mnoge uporabnike svetovnega spleta. Nedavno smo poročali, da je ta dosegel še en pomemben mejnik. Satelitski internet danes namreč uporablja že več kot 250 tisoč uporabnikov širom sveta. Čeprav se to mnogim morda zdi malo oziroma nepomembno, je nedvomno izjemen dosežek. Še vedno gre namreč za poskusno internetno omrežje, ki naj bi v polni meri širom sveta zaživelo šele čez nekaj let.

Podjetje SpaceX se je sicer nedavno določilo za podražitev strojne opreme, ki je nujna za dostop do satelitskega interneta Starlink. Podražitve smo žal bili deležni tudi v evropskem prostoru. Cena strojne opreme za dostop do satelitskega interneta Starlink se je namreč povišala od 499 evrov na kar 644 evrov. Podražitev je doletela tudi stroške pakiranja in dostave. Ti so namreč povišali iz 60 evrov na 75 evrov. A na srečo se je nedavno znižala mesečna naročnina na storitve.

V številnih evropskih državah se je mesečna naročnina na satelitski internet Starlink znižala iz 70 evrov na 50 evrov. Poleg tega je treba v Italiji in Švici za strojno opremo trenutno odšteti 409 evrov. Piko na i pa daje še možnost preizkusa storitve Starlink za en mesec za en evro. Upajmo, da bomo podobne promocije kmalu deležni tudi pri nas, saj Starlink vse bolj pridobiva na priljubljenosti.

Source

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *